Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová kuřecí polévka

25. 2. 2017

Krémová kuřecí polévka 

INGREDIENCE: 1 kuře, 1 ¼ l vody, sůl, 2 zrnka pepře, 50 g másla, 60 g hladké mouky, 100 g zeleniny (kousek cibule, květák, lžíce hrášku, kousek mrkve, celer a petržel), na špičku nože mušk. květu, 1 žloutek, 1/8 l sladké smetany a petrželka. 

 

POSTUP: Kuře s očištěnými drůbky zalijeme osolenou vodou, do které jsme přidali pepř a pomalu vaříme 3/4 hodiny. Když je kuře měkké, vyjmeme je, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem z kuřete, našleháme a povaříme. Přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a vaříme, dokud nezměkne. Potom polévku dochutíme muškátovým květem a přidáme maso. Žloutek rozmícháme ve smetaně a dáme do teplé polévky. Nevaříme! Nakonec přizdobíme petrželkou. Podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na nudličky.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář