Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninový krém s brambory

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

400 g mrkve, 200 g celeru, 2 cibule, 2 lžíce másla, kostka masového bujónu, 750 g moučných brambor, 400 g pórku, 200 g slaniny.

 

POSTUP:

Mrkev nakrájejte na tenká kolečka, celer a brambory na kostičky, pórek na kolečka a cibuli nasekejte nadrobno. Mrkev, celer a cibuli poduste 5 min. na rozehřátém másle, podlijte 1,5 litrem vody a vařte cca. 30 minut. Polévku pak rozmixujte, přidejte bujón, osolte a opepřete. Přidejte brambory, pórek a vařte dalších 25 minut. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvařte na suché teflonové pánvi, vyjměte ji, osušte na papírovém ubrousku a před podáváním ji nasypte do polévky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář