Jdi na obsah Jdi na menu

Žampionové rizoto

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:
300 g rýže, 2 cibule, 150 g másla, 300 g žampionů, 100 g hrášku, 100 g mrkve, 750 ml vývaru, sůl a pepř.
 
POSTUP:
Rýži opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci zahřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme rýži a na mírném ohni mícháme tak dlouho, dokud se rýže neobalí tukem.
Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vmícháme je do rýže. Nakonec přidáme hrášek a mrkev. Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a promícháme. Dusíme na mírném ohni doměkka.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář