Jdi na obsah Jdi na menu

Palačinky se špenátem

8. 5. 2011

INGREDIENCE:

2 vejce, půl lžičky soli, 500 ml mléka a asi 250 g polohrubé mouky.

Náplň špenátová – Cibule, olej, 2 lžíce oleje, lžíce hladké mouky, česnek, sůl, trochu mléka, špenát (stačí jedno balení), mletý pepř a jedna lučina (popř. sýr podobného typu).

POSTUP:

Vejce, sůl a část mléka rozšleháme, přidáme prosetou mouku a postupně zředíme mlékem. Palačinky pak pečeme na pánvi z obou stran.

Špenátová náplň – Cibuli si nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji. Zasypeme moukou, osolíme, přilijeme trochu mléka a umícháme hustou omáčku. Na tento základ vložíme mražený špenát a povaříme. Skoro hotovou směs dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směs zjemníme lučinou.

Na palačinky natřeme špenátovou směs a stočíme.

(vejce, sůl, mléko, polohrubá mouka, cibule, olej, hladká mouka, česnek, špenát, mletý pepř a lučina)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář