Jdi na obsah Jdi na menu

Grenadýr

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:
Brambory, flíčky, sádlo, sůl, cibule a sladká paprika.


POSTUP:
Uvaříme brambory. V druhém hrnci uvaříme flíčky. Do dalšího hrnce rozpustíme sádlo (stačí tak 2 vařečky), přidáme nakrájenou cibuli a až zesklovatí, dodáme sladkou papriku (mletou). Do směsi pak nasypeme brambory, které jsme rozmačkaly a promícháme. Nakonec dodáme flíčky a opět promícháme. Osolíme a podáváme. 

Tak přesně takhle dělala babička "granadýr". Já jsem někde četla, že se přidává kmín a škvarky. Pak se ještě zapéká. No, ale to by přeci nebyl babiččin granadýr. A co je od babičky, to je skvělé

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář