Jdi na obsah Jdi na menu

Drážďanský guláš

8. 5. 2011

 

INGREDIENCE:
750 g hovězí kližky, 2 cibule, olej, pepř, sůl, kmín, lžíce sladké papriky, dva stroužky česneku, brambory, lžíce rajčatového protlaku (kečup), 2 mrkve, 1/4 celeru a 2 až 3 lžíce hladké mouky.


POSTUP:
Maso rozkrájíme na kostky. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso, ochutíme paprikou, pepřem a kmínem. Vše promícháme a opečeme. Pak přimícháme protlak, podlijeme vodou a posolíme. Dusíme na mírném ohni doměkka. Musíme vyrestovat na tuk, opatrně poprášíme moukou a dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak zalijeme asi 300 ml vody, přidáme brambory a zeleninu (na kostky) a vše povaříme do změknutí. Na konci si utřeme česnek a přidáme do guláše. Dle chuti dosolíme a opepříme.

(hovězí kližka, cibule, olej, pepř, sůl, kmín, sladká paprika, česnek, brambory, rajčatový protlak, mrkev, celer a hladká mouka)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář