Jdi na obsah Jdi na menu

Bramborová bába

25. 5. 2014

 

Bramborová bába (legrační název)

INGREDIENCE:

1 kg brambor vařených ve slupce, 2-3 vejce (čím víc, tím líp), sůl, kmín, hrubá mouka, trochu mléka, 4-5 lžic oleje.

Oloupané brambory rozstrouháme nebo prolisujeme do mísy, přidáme kmín a v mléce rozšlehaná vajíčka, rozmícháme a přidáme tolik mouky, aby se těsto dalo snadno rozetřít na olejem pomaštěný pekáč. Pečeme v předehřátá troubě 15-20 minut hezky do růžova.

Na pekáči rozporcujeme na větší čtverce, podáváme teplé a zapijímí mlékem.

Podobně postupujeme při přípravě bramborové báby s ovocem, pak musíme, ale vynechat kmín a do těsta na plechu naklademe buď na kousky nakrájená jablka, nebo jiné ovoce.


PS: No, nevím...snad bude chutnat. Amy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář