Jdi na obsah Jdi na menu

Zajíc na hořčici

27. 5. 2014


INGREDIENCE:

1 zaječí hřbet nebo zadní část zajíce, 2 lžičky pikantní hořčice, sůl, tymián, 100 g slaniny, sádlo, 2 dl bílého vína, 2,5 dl kyselé smetana a šťáva z citrónu.

POSTUP:

Zající naporcujeme, potřeme hořčicí, osolíme a potřeme tymiánem. Pak porce zajíce obalíme plátky slaniny a prudce opečeme v rozpáleném sádle ze všech stran. Podlijeme bílým vínem, přiklopíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme kyselou smetanu, pokapeme citrónou šťávou, odstavíme a necháme prohřát. Hotové ozdobíme zelenou petrželovou natí posekanou nadrobno.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář