Jdi na obsah Jdi na menu

Vepřové maso s rozinkovým zelím

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
Zelí, půl kila vepřové kýty, sůl, pepř, škrobová moučka, olej, lžička zázvoru, 2 cibulky, rozinky, zeleninový bujón, 5 kostek cukru, citrón, sójová omáčka a chilli omáčka.


POSTUP:
Zelí nakrájíme na čtverečky a vložíme do vroucí vody, minutu povaříme a scedíme. Kýtu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Na větší pánev dáme olej, rozehřejeme a vložíme maso. Opékáme doměkka. Pak přidáme zázvor, nakrájené cibulky a lehce opečeme. Nakonec dodáme do masa zelí, rozinky a 250 ml vody rozmíchané se lžičkou zeleninového bujonu, cukrem a vrchovatou lžičkou škrobové moučky. Promícháme a krátce povaříme. Dle chuti okyselíme citrónovou šťávou a dochutíme sójovou a chilli omáčkou. 

(zelí, vepřová kýta, sůl, pepř, škrobová moučka, olej, zázvor, cibule, rozinky, zeleninový bujón, cukr, citrón, sójová omáčka a chilli omáčka)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář