Jdi na obsah Jdi na menu

Telecí guláš se žampiony

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

750 g telecího masa, 30 g přepuštěného másla, 3 velké cibule, stroužek česneku, sůl, pepř, 2 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky majoránky a také tymiánu, 125 ml bílého vína, konzervu žampionů (370 g), 125 ml smetany a svazek pažitky.

 

POSTUP:

Maso nakrájejte na velké kostky, prudce a krátce jej opečte na másle v kastrolu, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájený česnek a osmahněte. Přidejte sůl, pepř, papriku, majoránku, tymián, přilijte bílé víno a přikryté duste na mírném ohni, dokud maso krásně nezměkne. Občas zamíchejte. Žampiony spolu se smetanou vmícháme do guláše a povaříme. Nakonec dosolíme, opepříme a posypeme pažitkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář