Jdi na obsah Jdi na menu

Štika na másle

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:
Štika, 100 g anglické slaniny, citron, sůl a máslo.


POSTUP:
Vykuchanou štuku omyjeme a svážeme pevným provázkem do oblouku. Jeden konec uvážeme za ocasní ploutev a druhý protáhneme přes skřele za hlavou a zavážeme. Ploutev zabalíme do alobalu, aby se při pečení nespálila. 
Na pekáč položíme anglickou slaninu a plátky citronu bez kůry a pecek. Štiku osolíme a položíme do vystlaného pekáče. Na štiku rozložíme kousky másla a pečeme asi 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 200°C a dopečeme dozlatova. Podle potřeby podléváme vlažnou vodou. 


Před podáváním je třeba sejmout provázek ;) Můžeme nazdobit citronem a petrželkou. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář