Jdi na obsah Jdi na menu

Rumpsteak

25. 2. 2017

Rumpsteak

1000 g hovězí roštěné jsme očistili od přebytečného tuku. Plátky jsme lehce naklepali, osolili a okořenili steakovým kořením. Na steakové pánvi jsme rozehřáli 100 ml oleje a maso jsme na něm po obou stranách opekli. Pak jsme je odložili do tepla a věnovali se dokončení šťávy. Můžeme ji zahustit buď moučným máslem, které uhněteme z 1 lžíce másla a půl lžíce mouky, a necháme ho ve šťávě volně rozplynout, nebo trochou škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě. Šťávu doporučujeme také dochutit worcesterskou omáčkou, kečupem, bílým nebo červeným vínem, sladkou nebo zakysanou smetanou, či koňakem, záleží na vaší chuti a fantazii. Hotové maso jsme zalili šťávou, ozdobili sázeným vejcem a 8 kousky nahřátého zeleného chřestu.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář