Jdi na obsah Jdi na menu

Roštěná na rajčatech

17. 4. 2011



INGREDIENCE:

Plátky z roštěnky, sůl, pepř, hladká mouka, 2 cibule, olej, vývar na podlití, rajský protlak (stačí malý), bobkový list, nové koření, celý pepř, lžíce cukru, lžíce citrónové šťávy a asi 300 g rajčat.


POSTUP:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme si v hladké mouce. V hrnci zpěníme na oleji nakrájenou cibuli (na drobno), vložíme maso a z obou stran ho lehce opečeme. Podlijeme trochou horkého vývaru (pokud máte domácí zamražený, použijte domácí, jestliže ne - tak vývar z masoxu). Přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření (cca 4 kuličky), pepř a pozvona podusíme.
Měkké maso vytáhneme, šťávu přecedíme přes sítko a přidáme do ní dle chuti sůl, pepř, cukr a citrónovou šťávu.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme nakrájená rajčátka a prohřejeme.

Můžeme podávat s rýží, bramborami i těstovinami.

(roštěná - hovězí maso, sůl, pepř, hladká mouka, cibule, olej, vývar, rajský protlak, bobkový list, nové koření, pepř celý, cukr, citrónová šťáva a rajčata).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář