Jdi na obsah Jdi na menu

Panenka na víně

1. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

600 g vepřové panenky, slanina, 250 g červených hroznů, bílá a červená cibule, 70 ml bílého vína, hnědý cukr (lžička), šťáva z půlky citronu, sůl, pepř a lžička sladké chilli omáčky.

POSTUP:

Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme rozležet. Na rozehřáté pánvi opečeme maso ze všech stran a pak přendáme do pekáče. Osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli, posypeme cukrem, promícháme a ještě krátce opečeme. Tuto směs pak přidáme k panence společně s hroznovým vínem, podlijeme bílým vínem a dáme do předehřáté trouby. Měli bychom nechat pozvolna péct cca asi 20 minut.

(vepřové maso, slanina, červené hrozny, bílá cibule, červená cibule, bílé víno, hnědý cukr, citron, sůl, pepř a chilli omáčka)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář