Jdi na obsah Jdi na menu

Medová vepřová roláda s bylinkami

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
600 g vepřové pečeně, sůl, pepř, lžička šalvěje, lžička tymiánu, lžíce medu, šťáva z jednoho pomeranče, 2 lžíce koňaku a 200 g anglické slaniny. 


POSTUP:
Vepřovou pečeni rozřízneme na plát. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme šalvějí a tymiánem. Med smícháme s pomerančovou šťávou a koňakem. Touto směsí maso zalijeme a ze všech stran potřeme. Pak maso stočíme a necháme v chladu na několik hodin rozležet. Poté maso rozvineme, pokryjeme částí plátků anglické slaniny, srolujeme, obalíme zbylými slaninovými plátky a ovážeme nití. Roládu přendáme do pekáče, podlijeme a vložíme do silně vyhřáté trouby. Cca po 15 minutách příkon tepla snížíme, podlijeme a upečeme doměkka. 

(vepřové maso, sůl, pepř, šalvěj, tymián, med, pomeranč, koňak a anglická slanina)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář