Jdi na obsah Jdi na menu

Masové uzlíčky

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:

Vepřové řízky (mohou být i kuřecí), sůl, pepř, žampióny, máslo, cibule, paprika (čerstvá), hladká mouka, olej a jíška.

POSTUP:

Řízky naklepeme natenko. Maso osolíme a opepříme. Očistíme si žampióny a nakrájíme je na plátky. Část žampiónů odložíme stranou. Na pánvi si zpěníme na másle pokrájenou cibulku, přidáme část žampiónů a podusíme. Posolíme, opepříme a přidáme půlku nakrájené papriky. Jakmile tato hotová směs vychladne, rozdělíme ji na připravené plátky masa a svážeme provázkem do uzlíků. Uzlíky obalíme v hladké mouce. Na pánev si dáme olej a až se rozehřeje, maso opečeme. Pak podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Ke konci přidáme druhou část nakrájených žampiónů a paprik. Přidáme také udělanou jíšku a zahustíme. Vše promícháme, krátce ještě povaříme a dochutíme. 

(vepřové maso, sůl, pepř, žampióny, máslo, cibule, paprika, hladká mouka, olej a jíška)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář