Jdi na obsah Jdi na menu

Letní salát z bílého zelí s kuličkami z kuřecího masa

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:
Cibule, 300 g kuřecích prs, vejce, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje, 800 g bílého zelí, půl salátové okurky, svazek cibulky s natí, stroužek česneku, 500 g jogurtu, šťáva z jednoho citrónu, špetka cukru, 100 g sýra (ovčí, kozí) a podle chuti můžeme použit chilli papriku nebo vlašské ořechy.
 
POSTUP:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Umeleme si kuřecí prsa a ty pak smícháme s vejcem. Ochutíme solí a pepřem. Z umletých prsou vytvoříme malé kuličky, které opečeme na oleji dozlatova.
Bílé zelí si nakrouháme nebo nakrájíme na širší nudličky. Salátovou okurku podélně rozřízneme a z polovin nakrájíme plátky. Nať z cibulky nakrájíme na jemné kroužky. Česnek nasekáme. Smícháme s jogurtem, citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Sýr rozdrobíme a vmícháme do dresinku.
Připravenou zeleninu promícháme a obložíme kuličkami z masa. Na salát nalijeme dresink. Podle chuti posypeme chilli nebo vlašskými ořechy.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář