Jdi na obsah Jdi na menu

Kuře Kung Pao

20. 4. 2011


INGREDIENCE:
400g kuřecí prsa, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, sůl, 5 lžic rostlinného oleje, červená paprika, zelená paprika, 4 lžíce arašídů, lžička chilli, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, cibule, lžička cukru, lžička octa, špetka vegety. 


POSTUP:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Ušleháme dva bílky s hladkou moukou, slabě osolíme a smícháme s masem. Necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání a oddělování masa je osmažíme. Jakmile je maso osmahnuto, necháme odležet. Nadbytečný olej odlijeme, pak pánev opět rozehřejeme, vrátíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Přidáme arašídy a opečeme. 

Zálivka - lžička chilli, dvě lžíce vína, sojová omáčka, jemně usekané cibule, lžička cukru, lžička octa a špetka vegety. Zálivkou přelijeme maso, zamícháme a osmahneme. Podává se s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

(kuřecí maso, bílky, hladká mouka, sůl, rostlinný olej, červená paprika, zelená paprika, arašídy, chilli, bílé víno, sojová omáčka, cibule, cukr, ocet a vegeta)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář