Jdi na obsah Jdi na menu

Králík na meruňkách

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
Králičí zadek (hřbet a nohy), citrónová šťáva, sůl, lžíce hladké mouky, 2 až 4 lžíce oleje, špetka skořice, 50 g slaniny a meruňkový kompot.


POSTUP: 
Králičí maso naporcujeme a zakápneme ho citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli rozležet. Jednotlivé kousky masa obalíme v hladké mouce, usmažíme v pánvi na oleji a přendáme do pekáčku. Maso v pekáči posypeme špetkou skořice. Nakrájíme si slaninu a necháme ji na pánvi osmahnout. Slaninou a tukem králíka přelijeme a ještě podlijeme šťávou z meruňkového kompotu.  Pekáček zakryjeme poklicí a pečeme asi 45 až 60 minut. Poklici pak sundáme, přidáme meruňky z kompotu, podle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka.

(králík, citrón, sůl, hladká mouka, oleje, skořice, slanina a meruňkový kompot)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář