Jdi na obsah Jdi na menu

Jehněčí kari s jogurtovou marinádou

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

750 g jehněčí plece bez kostí, 200 g bílého jogurtu, 3 lžíce citrónové šťávy, 1/4 lžičky mletého zázvoru, sůl, 4 lžíce kari, pepř, 2 stroužky česneku, 4 lžíce přepuštěného másla, 200 ml masového vývaru, 450 g mraženého hrášku a mrkve, 2 rajčata.

 

POSTUP:

Do jogurtu vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte zázvor, kari, osolte, opepřete a vložte jehněčí maso nakájené na kostky. Tuto směs nechte uležet přes noc v chladničce. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a na másle duste, dokud nezesklovatí. Přidejte okapané máslo a za stálého míchání opékejte. Přilijte marinádu a vývar, přikryjte a duste 90 minut. Hrášek a mrkev uvařte ve slané vodě, rajčata oloupejte, zbavte semínek, nakrájejte na nudličky a vše zamíchejte do masa. Dochuťte nakonec solí a pepřem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář