Jdi na obsah Jdi na menu

Jehněčí guláš

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
cca 600 g jehněčího masa, olej, slanina, 2 cibule, sůl, pepř, hladká mouka, lžička sladké papriky, rajský protlak, pálivá paprička, 300 ml vývaru (v kostce), 2 papriky a 2 cibulky s natí.


POSTUP:
Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nakrájenou slaninu (slanina na kostičky) a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme maso, lehce opečeme, posolíme, popepříme a podle potřeby podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk, pak maso poprášíme hladkou moukou, znovu opečeme a posypeme sladkou paprikou. Pořádně celou směs promícháme. Pak přidáme rajský protlak, nakrájenou pálivou papričku, zalijeme vývarem nebo vodou, promícháme a zvolna dusíme, až je maso měkké. Úplně na závěr vmícháme nudličky papriky, kolečka naťové cibulky a krátce podusíme. 

(jehněčí maso, olej, slanina, cibule, sůl, pepř, hladká mouka, sladká paprika, rajský protlak, pálivá paprika, vývar, paprika a cibule)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář