Jdi na obsah Jdi na menu

Hovězí maso s hráškem

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
Hovězí maso, sůl, pepř, 1 až 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, cibule, 2 stroužky česneku, asi 400 g rajčat (oloupaných), šťáva z půlky citrónu, kostka zeleninového bujonu, 150 g rajského protlaku, 250 g hrášku a 1 až 2 lžičky cukru.


POSTUP:
Na kostky nakrájíme hovězí maso a osolíme, opepříme. Pak obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme. Následně přidáme cibuli (drobně nakrájet) a nasekaný česnek. Necháme krátce opéct. Pak dodáme rajčátka, které nakrájíme na kosičky, šťávu z citrónu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby jen mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme. Když už bude maso měkké, přisypeme hrášek, přidáme cukr a zamícháme. Společně ještě necháme chvilku podusit.

(hovězí maso, sůl, pepř, hladká mouka, olivový olej, cibule, česnek, rajčata, citrón, zeleninový bujón, rajský protlak, hrášek a cukr)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář