Jdi na obsah Jdi na menu

Cikánský rožeň

25. 2. 2017

 

Cikánský rožeň 

1/2 kuřete, pět řízků z hovězího nebo vepřového masa, 1—2 ledvinky, sůl, rozmarýn, 2 stroužky česneku, olej, 70 g slaniny, 1 okurka, 3—4 rajčata, 1 malá naběračka rumu nebo whisky. 

Rozporcované kuře, maso a dopředu podušené ledvinky potřeme rozetřeným česnekem a okořeníme rozmarýnem. Vše pokapeme olejem a přikryté necháme hodinu stát. Takto připravené kousky masa napichujeme na rožeň, prokládáme nakrájenou slaninou, okurkou, rajčaty. Rožeň před použitím pomastíme, aby se maso nepřilepilo. Během grilování potíráme rožeň olejem. Když je maso měkké, vezmeme rožeň a zapíchneme do krajíce chleba. Potom ho polijeme alkoholem a zapálíme. Rožeň můžeme připravit i na pánvi. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář