Jdi na obsah Jdi na menu

Oříškový - ořechový krém

29. 1. 2011

 

 

INGREDIENCE:

 

150 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky nebo škrobové mouky, 150 – 200g másla, 2 – 4 lžíce nastrouhaných lískových oříšků, 120g moučkového nebo pískového cukru a jeden vanilkový cukr.

 

POSTUP:

 

Mléko s moukou nebo škrobovou moučkou rozmícháme a za stálého míchání uvaříme dohusta. Necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a postupně našleháme s vychladlou moučnou kaší.

 

Do tohoto základního máslového krému vmícháme 2 – 4 lžíce nastrouhaných lískových oříšků, mohou být i vlašské. Krém lze ještě dochutit 1 lžící kakaa.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář