Jdi na obsah Jdi na menu

Kávový krém

1. 2. 2011

 

INGREDIENCE:
200 g másla, 2,2 dl mléka, 180 g moučkového cukru, 2 žloutky, ½ sáčku vanilkového pudingu, 2 lžíce instantní kávy.
POSTUP:
Instantní kávu (např. Nescafé) zalijeme 3 lžícemi vroucí vody a necháme vychladnout. V části mléka rozmícháme pudingový prášek a zbylé mléko si přivedeme k varu. Za stálého míchání si do hrnce přilijeme pudingovou směs a vaříme. Vznikne nám hustá hmota (kaše). Necháme vychladit.
Do misky vložíme žloutky a cukr, misku dáme nad hrnec s vroucí vodou a šleháme směs nad parou. Musí získat objem a konzistenci pěny, toto pak necháme také vychladnout.
Na kostičky nakrájené změklé máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem a po částech vešleháme kávu. Do máslové hmoty pomalu vešleháme pudingovou kaši a pak i žloutkovou pěnu. Krém se pře použitím nechá vychladit v lednici.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář