Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládový krém

29. 1. 2011

 

 

INGREDIENCE:

 

150 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky nebo škrobové mouky, 150 – 200g másla, 50g změklé čokolády, 120g moučkového nebo pískového cukru a jeden vanilkový cukr.

 

POSTUP:

 

Mléko s moukou nebo škrobovou moučkou rozmícháme a za stálého míchání uvaříme dohusta. Necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a postupně našleháme s vychladlou moučnou kaší.

 

Do tohoto základního máslového krému vmícháme 50g změklé čokolády. Roztopené, ale pozor nesmí být teplá. Důležité je, aby byla změklá.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář