Jdi na obsah Jdi na menu

Dýňový kompot s rumem

8. 5. 2011

INGREDIENCE:

Asi kg dýně, 250 g pískového cukru, citron, 150 – 200 ml rumu a badyán.

POSTUP:

Dýni si nakrájíme na kostky a smícháme s cukrem. Citron si nakrájíme na kolečka a dáme do připravené směsi dýně s cukrem. Necháme na jeden den odležet. Dýně nám tak pustí šťávu. V té ji s citronem asi deset minut povaříme. Musí zesklovatět. Scedíme, rozdělíme do skleniček a zalijeme zbylou šťávou s rumem a přidáme badyán. Skleničky pak uzavřeme a sterilujeme 10 minut.

(dýně, cukr, citron, rum a badyán)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář