Jdi na obsah Jdi na menu

Dortové těsto – čokoládové

19. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
100 g másla, 100 g čokolády, 100 g pískového cukru, 5 žloutků, 4 bílky, 80 g polohrubé mouky, asi 20 g škrobové moučky a trochu vanilky.
POSTUP:
Máslo s polovinou cukru a vanilkou utřeme do pěny. Přidáme žloutky, změklou čokoládu a znovu ještě třeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj zbylý cukr, spojíme s připravenou hmotou, zasypeme moukou smíchanou se škrobovou moučkou a vařečkou vše lehce smícháme.
Pečeme 1 až 1 ¼  hodiny ve středně teplé troubě.  Pozor, aby se nám nesrazilo při pečení těsto.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář