Jdi na obsah Jdi na menu

Vanilkový dezert

19. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
400 ml mléka, vanilkový pudinkový prášek, žloutek, 100 ml vaječného koňaku, vanilkový cukr, 2 lžíce cukru, 2 bílky, ušlehaná smetana a skořice.
POSTUP:
Z mléka si odebereme 6 lžic a rozšleháme v nich pudinkový prášek a žlutek. Zbylé mléko, koňak a vanilkový cukr přivedeme k varu.
Za stálého míchání vlijeme pudinkový prášek a ještě krátce promícháme a povaříme. Z bílků ušleháme pevný sníh a zamícháme do něj cukr. Přendáme si do mísy a po částech k němu přidáme vlažný pudink a lehce zamícháme.
Rozdělíme si do malých misek a necháme vychladnout. Před podáváním přizdobíme šlehačkou (ušlehaná smetana) a posypeme mletou skořicí.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář