Jdi na obsah Jdi na menu

Tvarohový koláč

5. 4. 2014


INGREDIENCE:

Na tmavé těsto budeme potřebovat: 300 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 100 g tuku, 100 g práškového cukru, 2 vejce a 2 lžíce vody.

Na světlé těsto budeme potřebovat: 150 g práškového cukru, 2 vejce, 4 lžíce vody, 250 g hladké mouky, 0,1 l oleje a lžičku prášku do pečiva.

Na náplň budeme potřebovat: 800 g měkkého tvarohu, 80 g másla, 150 g práškového cukru, 50 g rozinek, lžící rumu a jedno vejce.

POSTUP:

Nejprve připravíme tmavé těsto. Mouku prosejeme s kakaem. Přidáme tuk, práškový cukr, vejce a vodu. Vymísíme těsto, které rozválíme a uložíme do vymaštěného plechu. Na těsto rozprostřeme tvarohovou náplň, kterou připravíme z utřeného tvarohu, rozmíchaného másla, práškového cukru, rozinek namočených v rumu a vejce.

Na náplň položíme světlé těsto, které připravíme z práškového cukru rozmíchaného se žloutky a vodou. Přidáme mouku, olej, prášek do pečiva a tuhý sníh z bílků.

Vložíme do vyhráté trouby a pečeme cca 30 min.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář