Jdi na obsah Jdi na menu

Třešňová bublanina

3. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
3 dl mléka, 120 g moučkového cukru, 5 vajec, 50 g tuku, 100 g hrubé mouky, 100 g strouhanky, půl balíčku prášku do pečiva, citrónová kůra a třešně.

POSTUP:
V mléce si rozmícháme cukr, žloutky, tuk, mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhanku a nastrouhanou citrónovou kůru. Z bílku ušleháme sníh a zlehka přimícháme k těstu. 
Vymažeme si plech tukem a moukou ho vysypeme. Těsto nalejeme na plech a posypeme vypeckovanými třešněmi. 
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme.

Místo třešní použijeme i jiné druhy ovoce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář