Jdi na obsah Jdi na menu

Tiramisu s třešněmi

22. 5. 2011

 

INGREDIENCE:
4 vejce, 300 g cukru, 2 balíčky vanilkové cukru, vanilkový lusk, špetka soli, 100 g mouky, 50 g škrobu, lžička prášku do pečiva, třešně nebo třešňový kompot, 750 g tvarohu (netučný), 750 g mascarpone, 4 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic Amaretto (mandlový likér), cukrářské piškoty a 2 lžíce kakaa.
Dortová forma průměr 26 cm.
POSTUP:
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme 125 g cukru, balíček vanilkového cukru, dřeň z vanilkového lusku a sůl. Přidáme žloutky. Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva, po částech prosejeme do hmoty a zamícháme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a opatrně uhladíme. Směs pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pak necháme zchladnout.
Připravíme si třešně. Smícháme tvaroh, mascarpone, zbylý cukr, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Upečený a vychladlý korpus podélně rozkrojíme. Spodní část dortu položíme na dortový podnos a pokapeme mandlovým likérem. Vložíme do dortového kruhu.
Odebereme si asi ¼ mascarpone krému a dáme do lednice. Do zbývajícího krému opatrně zamícháme třešně. Směs rovnoměrně a opatrně rozetřeme na korpus, uhladíme a zakryjeme horní polovinou korpusu. Necháme na jednu hodinu v chladu.
Dort pak potřeme zbývajícím krémem. Kolem dokola nalepíme cukrářské piškoty a dáme znova vychladit do lednice. Před podáváním posypeme kakaem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář