Jdi na obsah Jdi na menu

Roláda se šlehačkou a jahodami

17. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
4 vejce, 150 g pískového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 150 g polohrubé mouky, lžička citrónové kůry, 250 g jahod, 220 g smetany ke šlehání (Kunín) a sáček ztužovače šlehačky.


POSTUP:
Celá vejce ušleháme s cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Vmícháme polohrubou mouku a citr. kůru. Na pech dáme pečící papír, který potřeme máslem a posypeme hrubou moukou. Pak rozetřeme těsto. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut. Upečený plát i s papírem překlopíme na utěrku. Stočíme ho a necháme vychladnout. Omyté a osušené jahody nakrájíme na menší kousky. Smetanu ušleháme se ztužovačem dohusta. Roládu opatrně rozvineme, sundáme papír a celý upečený plát potřeme šlehačkou a jahodami. Znovu srolujeme, necháme dobře vychladit a pak krájíme na plátky.

(vejce, cukr, citrón, polohrubá mouka, kůra z citrónu, jahody, smetana ke šlehání a sáček ztužovače šlehačky)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář