Jdi na obsah Jdi na menu

Reveňový koláč s bílkovým sněhem - Rebarborový koláč

5. 4. 2014


INGREDIENCE:

400 g hladké mouky, lžička prášku do pečiva, sůl a 200 g tuku.

Na náplň budeme potřebovat:

600 g reveně (rebarbory), 200 g práškového cukru, kůra z citrónu, 50 g rozinek a 50 g mandlí.

Bílkový sníh:

4 bílky a 140 g práškového cukru.


POSTUP:

Příprava náplně: Reveň očistíme a zbavíme vláken. Nakrájíme na kousky a promícháme s práškovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou, namočenými rozinkami a oloupanými nasekanými mandlemi.

Příprava bílkové sněhu: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Potom přidáme práškový cukr a ještě jednou ušleháme.

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a troškou soli. Přidáme tuk a podle potřeby vodu. Vymísíme polotuhé těsto, které vložíme na plecha a posypeme reveňovou náplní.

Upečeme v troubě, vyjmeme, potřeme bílkovým sněhem a zapečeme. Upečený koláč nakrájíme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář