Jdi na obsah Jdi na menu

Punčový řez

20. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
250 g čerstvých jahůdek, 2 piškotové korpusy (koupíte skoro v každém obchoďáku), 400 g cukru, 150 g marmelády, 1 dl rumu, 1 dl punče (bílého punče), citrónová šťáva, žluté a červené potravinářské barvivo.
Na přelití řezu je potřeba cca 150 g čokoládové polevy a 150 g cukrové polevy.
POSTUP:
Cukr a asi 3 dl vody promícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme a ochutíme rumem, punčem a citrónovou šťávou.
Jeden korpus rozkrojíme na dva pláty. Jeden si potřeme marmeládou a vložíme na dno hranaté formy. Pokud nemáme hranatou formu, použijeme jinou. Punčovou směs rozdělíme na dvě části – jednu obarvíme na růžovo a druhou na žluto. Kdo nechce používat barvivo, ať nepoužívá. Vše záleží pouze na Vás.
Druhý korpus rozkrájíme na pásky, polovinu jich namočíme do teplého žlutého a druhou do růžového punče.
Obarvené pásky šachovnicově naskládáme na marmeládou potřený piškot, až je forma plná.
Vše přiklopíme druhou částí prvního plátu, který si nezapomeneme potřít marmeládou.
Řez přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladu, aby se nám chutě krásně odležely.
Na druhý den řez vyjmeme z formy a polijeme čokoládovou a cukrovou polevou.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář