Jdi na obsah Jdi na menu

Piškotové omelety s jablky

30. 1. 2017

Piškotové omelety s jablky


INGREDIENCE: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic hladké mouky, 250 g jablek, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání pánviček, 3 lžíce džemu, popřípadě 2 dl kakaového krému, lžíce rumu.


POSTUP: Do tuhého sněhu z bílků vsypeme nadvakrát cukr, ušleháme dohusta, pak lehce vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku. Těsto nalijeme na 2 pánvičky vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme a poklademe dílky oloupaných a jádřinců zbavených jablek. Omelety upečeme  v mírně vyhřáté troubě, horké potřeme džemem rozvařeným se lžící vody, přeložíme v půli, rozkrojíme 4 porce a na talířích popřípadě pokapeme rumem a přelijeme teplým kakaovým krémem. Podáváme teplé.
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář