Jdi na obsah Jdi na menu

Pardubický perník

12. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
200 g moučkového cukru, 50 g másla, 3 vejce, citrónová a pomerančová kůra, mletá skořice, 3 tlučené hřebíčky, 600 g hladké mouky, půl balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce medu, 100 g cukru a 2,5 dl vody.

POSTUP:
Moučkový cukr, máslo, vajíčka, kůru z citrónu a pomerančů, skořici a tlučené hřebíčky dobře umícháme. 100 g cukru necháme zkaramelizovat, zalijeme vodou a rozvaříme. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a spolu s medem a vlažným karamelem přidáme k vymíchané hmotě. Vše zamícháme a dobře vypracujeme. Na pomoučeném vále těsto rozválíme asi na 1 cm, vykrájíme ozdoby, potřeme vejcem, uložíme na slabě vymazaný plech a pečeme
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář