Jdi na obsah Jdi na menu

Ořechové rohlíčky

7. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
20 g droždí, 50 g moučkového cukru, 200 ml mléka, 160 g másla, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, citrónová kůra, sůl a vejce na potření.
OŘECHOVÁ NÁPLŇ:
200 g vlašských ořechů, 200 ml smetany ke šlehání, 80 g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 70 g piškotových drobečků a 50 g rozinek.
PŘÍPRAVA OŘECHOVÉ NÁPLNĚ:
Nastrouhané ořechy zalijeme horkou smetanou. Přidáme cukr, med, piškotové drobečky, rozinky a promícháme.
POSTUP:
Droždí rozdrobíme, přidáme lžičku cukru, trochu vlažného mléka a dáme vzejít. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a přimícháme žloutky, vykynutý kvásek, zbylé mléko, prosátou mouku, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a vypracujeme vláčné těsto. To necháme vykynout.
Z těsta vyválíme kulatý plát a rozkrájíme ho na stejnoměrné trojúhelníky (cca asi 15 cm).
Na širší stranu těsto dáme náplň a svineme od širší strany ke špičce. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dokynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář