Jdi na obsah Jdi na menu

Nugátový dort

19. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
140 g moučkového cukru, 4 lžíce vody, 30 g kakaa, 70 g hrubé mouky, 3 vejce, na špičku nože prášku do pečiva a ušlehanou smetanu.
POSTUP:
Vejce našleháme s cukrem a vlažnou vodou do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Směs zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků.
Těsto rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna upečeme.
Až těsto vychladne, potřeme povrch krémem.
Na krém potřebujeme:
30 g tuku a mouku. Připravíme si jíšku, kterou zalijeme mlékem a umícháme dohladka. Zbylý tuk utřeme s cukrem, žloutkem a kakaem do pěny. Postupně do něj přidáme zchladnou jíšku a vyšleháme si krém.
Na krém můžeme nanést postrouhanou mléčnou čokoládu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář