Jdi na obsah Jdi na menu

Laskonky

12. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
3 bílky, 120 g moučkového cukru, balíček vanilkového cukru, 60 g mletých opražených ořechů. 

Ořechová náplň: 100 g másla, 40 g moučkového cukru, žloutek, 40 g mletých opražených ořechů, 2 bílky, 40 g moučkového cukru a balíček cukru vanilkového.

Ořechová náplň, postup: Máslo, cukr, žloutek umícháme do pěny, přidáme vychladlé opražené ořechy a ještě zamícháme. Z bílků si ušleháme sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme. Vychladlý sníh smícháme s umíchaným máslem.

POSTUP:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí. Nakonec do tuhého sněhu zamícháme oříšky. Na vymazaný plech děláme kopečky, které lžičkou namočenou ve vodě roztíráme na oválné placičky a v mírně teplé troubě je usušíme. Můžeme použít i šablonu určenou na laskonky. Práce je tak jednodušší. Až placičky vychladnou, spojíme  je připravenou náplní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář