Jdi na obsah Jdi na menu

Kynuté rohlíky - sladké kynuté rohlíky

12. 4. 2011

 

INGREDIENCE:
600 g hrubé mouky, trochu soli, 40 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 1/2 balíčku prášku do pečiva, citrónová kůra, 80 g másla, 2 žloutky a mandle.

Na kvásek potřebujeme: 2,5 dl mléka, 30 g droždí a 2 kostky cukru.

POSTUP:
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout. V mouce rozmícháme sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a strouhanou citrónovou kůru, přidáme rozdrobené máslo, žloutky a vykynutý kvásek.
Vypracujeme si tužší těsto, které přikryjeme nahřátou pánví a necháme vykynout. Potom těsto rozválíme, nakrájíme na trojúhelníčky, stočíme do tvaru rohlíku a položíme na vymazaný plech.
Takto připravené rohlíky potřeme vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a v horké troubě upečeme. Hotové je posypeme vanilkových cukrem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář