Jdi na obsah Jdi na menu

Kynuté lívanečky

8. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

500 ml mléka, 20 g droždí, lžička pískového cukru, 250 – 300 g hladké mouky, vejce a špetka soli.

POSTUP:

Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a lžíci mouky, promícháme a necháme vykynout. Do zbylého mléka přidáme prosetou mouku, vykynutý kvásek, vejce a sůl. Umícháme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Z vykynutého těsta upečeme lívanečky, které potřeme máslem a posypeme skořicovým cukrem.

(mléko, droždí, cukr, hladká mouka, vejce a sůl)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jiří Bureš - Babička radí...

12. 2. 2012 15:14

Podle staré kuchařky doma lepíme k sobě lívanečky povidly a sypeme strouhaným tvarohem: http://recepty.jiribures.cz/moucniky/kynute-livanecky/

Radka J. - inspirace

13. 5. 2011 14:59

skvělá inspirace k obědu, díky moc