Jdi na obsah Jdi na menu

Křehké řezy

2. 2. 2017

Křehké řezy
INGREDIENCE: 500 g mouky, 130 g cukru, 50 g tuku, 1/8l mléka, 20 g uhličitanu amonného (salajka-kypřící prášek pro speciální druhy pečiva).
POSTUP: Přísady na desce smícháme a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly, rozválíme a pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Když začnou okraje růžovět, je těsto upečené. Plníme máslovou náplní.
NÁPLŇ: 250 g másla, 100 g cukru, 100 g měkké čokolády umícháme do pěny. Mezitím si uvaříme krém z 1/2l mléka a 45 g škrobové moučky. Když krém vychladne, spojíme ho s máslem. Řezy plníme 2 dny před podáváním. Necháme 24 hodin zatížené, potom upravíme okraje a polijeme čokoládovou polevou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář