Jdi na obsah Jdi na menu

Křehká piškotová roláda – Rybízová roláda

26. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
5 vajec, 100 g cukru, 100 g hladké mouky, červený rybíz, rybízová zavařenina a moučkový cukr na posypání.
POSTUP:
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem do hladké pěny. Po částech přimícháme prosátou mouku a nakonec zlehka sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme kuličkami červeného rybízu bez stopek.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 15-20 minut dozlatova.
Ihned odstraníme papír a ještě horkou roládu potřeme rybízovou zavařeninou, na ní rozložíme rybíz a dobře zavineme. Necháme vychladnout. Roládu bohatě pocukrujeme.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář