Jdi na obsah Jdi na menu

Karlovarský dort

27. 5. 2014


INGREDIENCE:

8 Karlovarských oplatek, 150 g másla, 20 g kakaa, 2 lžíce smetany, 100 g práškového cukru a 50 g lískových oříšků.

POLEVA:

100 g čokolády, 10 g másla, 2 dl vody a 200 g cukru krystal.

POSTUP:

Máslo smícháme s kakaem, přidáme smetanu, cukr, nastrouhané lískové oříšky a dobře vyšleháme.

Krémem potíráme oplatky, které pokládáme na sebe, zatížíme a necháme cca 3 hodinky uležet.

Nakonec dort polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme např. oříšky.

POLEVA POSTUP:

Čokoládu rozehřejeme, přidáme máslo a mícháme. Při míchání postupně přidáme sirup uvařený z cukru a vody.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář