Jdi na obsah Jdi na menu

Kanadský koláč

26. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
1/3 kostky másla, ¾ skleničky moučkového cukru, 3 vejce, ½ skleničky mléka, 1 a ½ skleničky polohrubé mouky, 2 skleničky ovoce (drobné ovoce jako jsou borůvky, maliny, ostružiny), 1/3 kypřícího prášku, špetka soli, tuk a hrubá mouka do formy.
Drobenka – 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce másla, 2 lžíce moučkového cukru a špetka mleté skořice.
POSTUP:
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru a postupně přidáme žloutky až vznikne hladká pěna. Přidáme mléko, část prosáté mouky a vše dobře promícháme.
Z bílků, soli a cukru ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty současně se zbylou moukou a kypřícím práškem.  Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy.
Povrch uhladíme a na těsto dáme ovoce. Nakonec koláč posypeme skořicovou drobenkou – všechny suroviny smícháme a spojíme prsty v sypkou hmotu. Koláč upečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář