Jdi na obsah Jdi na menu

Jablečné knedlíky

25. 2. 2017

Jablečné knedlíky

4 jablka, 500 g měkkého tučného tvarohu, 3 vejce, 150 g hrubé mouky, špetka soli , voda na vaření

Na posypání: 100 g moučkového cukru, podle chuti skořice, 50 g strouhaného perníku a 100 g másla

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na osminky. Tvaroh smícháme s vejci, moukou a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené desce z něj uděláme váleček, který nakrájíme na 32 kousků. Do každého pečlivě zabalíme osminku jablka a v pomoučených rukou vytvarujeme „šišaté” knedlíčky. Vhodíme je do dostatečného množství vroucí osolené vody a vaříme je asi 8 minut, dokud všechny nevyplavou. Pokud je hrnec malý, vaříme ve dvou dávkách.

Na talíři je pak nakrájíme, posypeme je moučkovým cukrem podle chuti ochuceným skořicí, strouhaným perníkem a polijeme je rozpuštěným máslem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář