Jdi na obsah Jdi na menu

Hruškové koláčky

8. 5. 2011

INGREDIENCE:

3 vejce, 100 ml oleje, 150 g pískového cukru, 100 ml teplé vody, 300 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, lžička kandované citronové kůry a 2 až 3 hrušky.

POSTUP:

Žloutky našleháme s olejem a cukrem do pěny. Přidáme teplou vodu a zahustíme částí prosáté mouky. Zbylou mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu se sněhem z bílků a drobně pokrájenou citronovou (kandovaná) kůrou vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme do tukem vymazaných a moukou vysypaných forem na koláčky. Doprostřed každého koláčku vložíme půlku oloupané a jádřince zbavené hrušky, kterou jsme ozdobně nakrojili. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.

(vejce, olej, cukr, voda, polohrubá mouka, prášek do pečiva, kandovaná citronová kůra a hrušky)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář