Jdi na obsah Jdi na menu

Griotkový dort

25. 2. 2017

Griotkový dort 

INGREDIENCE: 6 vajec, 140 g moučkového cukru, 50 g vanilkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 30 g oleje. 

 

POSTUP: Žloutky, polovinu moučkového cukru a vanilkový cukr umícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme polovinu cukru. Mouku rozmícháme s kakaem, po částech přidáváme s ušlehanými bílky k umíchaným žloutkům. Nakonec přidáme olej nebo rozpuštěné máslo. Upečený dort rozřízneme a každou polovinu plníme zvlášť, čímž vzniknou dva dorty. Každý kruh pokapeme griotkou, potřeme rovnoměrnou vrstvou máslového žloutkového krému, do kterého jsme zašlehali trochu třešňového sirupu a posekané kandované třešně. Dále potřeme vrstvou bílé šlehačky (ztužené 1 balíčkem ztužovače šlehačky) a dáme do chladničky. Když je šlehačková vrstva úplně tuhá, rychle zalijeme polevou: 200 g čokolády rozpustíme s 50 g ztuženého pokrmového tuku.