Jdi na obsah Jdi na menu

Francouzské hrušky

8. 5. 2011

INGREDIENCE:

4 hrušky (dobré je vybrat opravdu pěkné hruštičky), 1 lžíce pískového cukru, lžička škrobové moučky a citronová šťáva.

NÁPLŇ: Ušlehaná smetana a kompot (můžeme použít brusinkový, rybízový nebo marmeládu)

POSTUP:

Hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřinec a postavíme do kastrůlku. Zalijeme asi 3cm vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni podusíme. Po deseti minutách zasypeme cukrem a dusíme doměkka. Hrušky se nesmí rozpadnout. Opatrně je vyjmeme a necháme vychladnout. Škrobovou moučku rozmícháme v malém množství vody a zavaříme ji do vydušené šťávy z hrušek, kterou dochutíme citronem. Jamky, které máme v hruškách, plníme ušlehanou smetanou. Ozdobíme kompotem a pokapeme šťávou, kterou jsme si udělali z hruštiček.

Podáváme vychlazené. Hruštičky můžeme plnit zmrzlinou, ale dokonce i Nutellou. Můžeme je také posypat moučkovým cukrem, nastrouhanou čokoládou nebo mletou skořicí.

(hrušky, cukr, škrobová moučka, citron, smetana nebo kompot)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář